Gym Kids 1 en 2

Deze lessen zijn bedoeld voor de allerkleinsten van de vereniging. Al vanaf 4 jaar kunnen de kinderen bij ons terecht. Jonge kinderen hebben plezier in bewegen. Elke verhoging nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken.

Gym Basis

Kinderen uit de Gym Kids stromen naar deze groep. Het gaat hierbij om het plezier in bewegen, de beleving, waarbij het sociale aspect juist een belangrijk gegeven is. Ook kan er meegedaan worden aan wedstrijden.

Acrogymnastiek

Deze tak van sport is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografie die je uitvoert op muziek. Voorkeur is dat de discipline Acro in combinatie met de discipline turnen wordt beoefend. Bij Acro staat de samenwerking centraal want je werkt samen met een vaste partner (duo) of meerdere vaste partners (trio's).

Turnen (selectie)

De jongens en meisjes die meer talent hebben voor turnen stromen door naar de selectie groepen, hier staan de wedstrijden centraal. De selectiegroepen doen mee aan de bondswedstrijden welke georganiseerd worden door de KNGU. De selectieleden trainen 2 uren per week, in combinatie met het springen is dat 3,5 uur per week.

Volleybal

De vereniging biedt volleybal aan voor volwassenen. Zij nemen niet deel aan een competitie en hebben dan ook het recreatieve karakter voorop staan. Samen sporten op een gezellige manier. De volleyballers trainen twee uren per week.

Seniorengymnastiek - Fitplus voor 60-plussers

"De gebreken komen met de jaren" wordt vaak gezegd, maar dat ieder voor zich daar iets aan kan doen door gezond te leven en regelmatig te bewegen is iets wat geen betoog hoeft. De ouderen sporten een uur per week en het lesaanbod is zeer gevarieerd.

Springen

Springen is een aparte discipline binnen de gymnastiek. Er wordt gesprongen met behulp van de mintrampoline en het springtoestel. Deze discipline kan zowel individueel als met een groep worden beoefend door jeugd, junioren en senioren. Het kan ook gedaan worden als aanvulling op het turnen.

Nijntje Gym

Met ingang van 1 januari 2021 gaan wij starten met Nijntje Gym.