Nieuws

Doe mee met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie voor onze vereniging!

Lieve leden, ouders, en supporters van SGC Stiens,

We staan aan de start van een spannende periode: de Poiesz Jeugd Sponsor Actie! Dit is een bijzondere tijd voor ons allemaal, waarin we de kans krijgen om samen onze club te steunen en te laten groeien. Deze actie verbindt alle groepen binnen onze vereniging met één gezamenlijk doel: het verzamelen van zoveel mogelijk Jeugd Sponsor Munten om onze leden te ondersteunen.

De komende weken zullen we jullie op deze pagina vooral informeren over de voortgang en leuke acties rondom de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. We willen iedereen motiveren om mee te doen en onze vereniging te steunen. Dit is een unieke kans om een directe impact te maken op de middelen en mogelijkheden die we kunnen bieden aan onze leden.

Wat kun je verwachten?
Updates over de actie, speciale oproepen, foto's van onze leden in actie, en natuurlijk de resultaten van onze gezamenlijke inspanningen. We hopen op jullie actieve deelname en steun!

Na de actie...
In mei zullen we onze focus iets verschuiven en meer gaan posten over de verschillende groepen binnen onze vereniging en de fantastische leden die elke groep zo uniek maken. We kijken ernaar uit om de schijnwerpers te richten op onze talenten, de successen te vieren en de mooie momenten samen te delen.

Blijf ons volgen
We nodigen jullie uit om ons te volgen, de berichten te liken, te delen, en actief deel te nemen aan onze community op Facebook: Facebook SGC Stiens.

Samen maken we SGC Stiens sterker en succesvoller.

Jaarvergadering 2022/23 op donderdag 19 oktober 2023

Het bestuur van SGC wil iedereen van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van SGC (seizoen 2022/23) op donderdag 19 oktober 2023, aanvang 19:30 uur.

Hier zal het bestuur verslag uitbrengen over de gang van zaken van het afgelopen seizoen en verantwoording afleggen over het gevoerde beleid. Dit is ook het moment voor alle leden om het bestuur hierover vragen te stellen.

Elk lid en wettelijke verzorger van een juniorlid heeft toegang en stemrecht.

De agenda en andere stukken zullen op later moment hier gepubliceerd worden.

Wij hopen u allen te zien op donderdagavond 19 oktober a.s.!

Springen en nijntje gym bij SGC

In verband met te weinig belangstelling heeft bestuur SGC besloten om per 1 augustus 2023 te stoppen met zowel de Springgroep als de nijntje beweegdiploma. Ondanks dat veel leden hier veel plezier aan beleefden was het niet langer rendabel om hiermee door te gaan.

Alle betrokken leden hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Wat voor ouder bent u?

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Het goede nieuws is dat er voor iedereen wat leuks te doen en het niet heel veel tijd hoeft te kosten. Voor (vrijblijvende) informatie kunt u contact opnemen met een bestuurslid of via Protected email address

Vacature Free Running, februari 2023

SGC Stiens is een vereniging met groepen voor Recreatie- en Selectie turnen, Acrogymnastiek, Springen, nijntje, Free Running, Fitplus groepen 60+ en Volleybal. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar:

Trainer Free Running 2 uur/week

Wat wij zoeken;
 1. Man/vrouw/anders met affiniteit voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.
 2. In het bezit van licentie KNGU, Gymnastiek niveau 3 of vergelijkbaar of bereid te behalen.
 3. Kennis en ervaring op het gebied van Free Running.
 4. Zelfstandige teamspeler die initiatief durft te nemen.
 5. In het bezit van een EHBO diploma.

Wat wij bieden:
 1. Een jaarcontract via STK Fryslân met uitzicht op een vast contract.
 2. Vergoeding conform CAO.
 3. Opleidingsmogelijkheden.
 4. Een vereniging met een betrokken bestuur en enthousiaste leden.

Interesse? Neem dan contact op met Chantal Osinga (06-250.90.127) of mail naar Protected email address

Jubileum Dries Bekhof

Trainer Dries Bekhof 45 jaar bij SGC
Afgelopen september was Dries Bekhof 45 jaar betrokken bij Gymnastiekvereniging SGC en de voorganger GV Friso. Tijdens de ledenvergadering op 27 oktober is Dries gehuldigd en benoemd als erelid van de vereniging. Wat het extra mooi maakte was de aanwezigheid van zijn zoon Jeroen en dochter Anita.

Dries heeft sinds 1977 allerlei groepen getraind en heeft mooie sportieve resultaten behaald met de selectiegroepen in de disciplines Turnen Dames, Turnen Heren en het Groepsspringen. Dries speelt nog steeds een actieve rol bij de trainingen en is ondanks zijn leeftijd geliefd bij de jonge leden als “Meester Dries”. Voor de andere trainers is hij steeds meer als mentor gaan optreden.

Als er navraag gedaan wordt bij (oud) collega's komen er allerlei anekdotes voorbij over uitvoeringen, bonte avonden met verkleedpartijen, assistentie bij de intocht van Sinterklaas en demonstraties op de braderie. Bestuur, trainers en leden van SGC hopen dat Dries nog lang in goede gezondheid bij onze vereniging blijft betrokken.

Jaarvergadering seizoen 2020/21 op donderdag 12 mei 2022

Het bestuur van SGC wil iedereen van harte uitnodigen voor de jaarvergadering van SGC (seizoen 2020/21) op donderdag 9 juni 2022, aanvang 19:30 uur.

Hier zal het bestuur verslag uitbrengen over de gang van zaken van het afgelopen seizoen en verantwoording afleggen over het gevoerde beleid. Dit is ook het moment voor alle leden om het bestuur hierover vragen te stellen.

In verband met corona heeft het bestuur vorig jaar besloten om geen jaarvergadering te organiseren. Wel zijn toen alle stukken over het seizoen 2019/2020 (jaarverslag en financiële cijfers) gedeeld met de leden.

Elk lid en wettelijke verzorger van een juniorlid heeft toegang en stemrecht.

De agenda is vinden onder de link Agenda Jaarvergadering SGC.pdf

Wij hopen u allen te zien op donderdagavond 9 juni a.s.!

Verslag Gymspektakel 9 april 2022

FEEST FEEST FEEST

Dat was het zeker op 9 april bij het Gymspektakel van SGC Stiens. Het thema was Feest. Allen feesten door het jaar kwamen aan bod. Samen een nieuwe club ervaring en een onvergetelijke show voor ons publiek. Bijna alle ouders en opa’s en oma’s waren aanwezig.

Hoe de dag begon. Na een aantal maanden voorbereiding, door de trainers, en het trainen van 10 verschillende acts met alle leden, was het eindelijk zover. Alles was goed geregeld, om het spektakel zo compleet en origineel mogelijk te maken. Alle vrijwilligers, sponsoren, versiering, techniek en muziek waren in huis gehaald. De trainers wisten het die ochtend zeker, dit wordt onze, zo groot gewenste, club dag! 10:00u waren de eerste trainers en vrijwilligers bezig met uitpakken en klaarzetten, 15.15 uur startte de show.

Juf Esmeralda Hibbeler ontving alle kinderen en onze gasten in de grote versierde gymzaal. Geheel in Flower Power style gekleed, bruisend van de energie gaf zij het startschot. Ze stond er alleen en dat kon natuurlijk niet, waar waren de andere trainers? Op de muur van de zaal, startte een filmpje en via een beamer en kon je zien wat er aan de hand was. Juf Angelique Douma-Bos stond nog dorpen verder op, ook geheel in Flower Power style en zwaaide om een lift. Geen tijd te verliezen! Twee heren, allebei op een prachtige gerestaureerde Zundapp, kwamen de hoek om scheuren en wilden die lift wel aanbieden. Voordat ze goed en wel achterop zat, kwamen er twee andere Hippies aan. Meester Germ Sijtsinga en Meester Dries Bekhof zagen hun kans schoon en sprongen zelf gauw achterop. Ook zij moesten op tijd zijn! De muziek, uit de jaren 70, startte en daar kwamen de Zundapp's met de brutale hippies achterop de zaal binnen onder luid applaus. De juf rennend er achteraan, vanaf daar weer een compleet team, de kop was er af!

Filmpjes.
Voor elke act hebben de trainers speciale sketch filmpjes opgenomen. Weken werk, elke vrije minuut en veel liefde is er ingestoken.
Dit geheel in het thema van de verschillende act's, met een stukje humor en zo goed mogelijk uitgebeeld. Tassen vol huisraad gingen er mee de zaal in, waaraan ook een hoop voorpret is beleefd. Elke vrijdag werd het 1e deel van de film op facebook getoond en de uitkomst op de show zelf. Zodra de jongens van de toestellencommissie gingen ombouwen met de toestellen, kregen de kinderen en het publiek deze filmpjes in zijn totaliteit te zien.

10 verschillende act's.
Koningsdag: De jongste leden samen met één ouder, lieten een Hollands parcours zien. Van alles kwam voorbij, klimmen, springen en natuurlijk koekhappen. Een lief tafereel in oranje gekleed, dapper zoals ze geoefend hebben.
Pasen: Met bijpassend zachte lange oren, lieten 6 meiden van de springgroep hun kunnen zien in een vrolijk samenspel.
Valentijn: Vol roze glitters en een lading aan hartjes op hun zelfgemaakte shirts, kwamen de meiden van de 1e selectie op.
De combinatie van airtrack en evenwichtsbalk gaf een leuke show met salto's, flikken flakken en handstanden zowel laag als hoog boven de grond.
Halloween: Selectie 2 turnsters lieten vijf toestellen zien en pakken ieder uit op twee van hun favoriete toestellen.
Voor het publiek was over de gehele zaal wel wat te zien en was het zichtbaar aan de meiden hoe goed zij in hun sport zijn. ​
Spectaculaire elementen kwamen per toestel voorbij.
Ook juf Angelique danste mee met de ghostbusters dans en kwamen meester Dries en Germ op in oranje pakken als twee ghostbusters, met apparaten onder de arm, om de enge meiden weer weg te jagen.
Sint maarten: Zoals het weer tijdens Sint maarten ook echt kan zijn, kwamen de kinderen van recreatie 1 erop gekleed de vloer op. Met hun vrolijke lampions, een rondje om hun parcours en daarna gauw de laarzen en regenjas uit. Verder naar het echte werk, lieten zij al een geweldige basis van de turnsport zien.
Sinterklaas: Acrogymnasten dat zijn uitstekende pieten. Een vrolijke groep vol kleuren en kunsten, lieten een mooie samenwerking zien tussen de jongste en ervaren turnsters. De ene stond op de schouder van de ander en daarnaast was een trio die al gevorderde elementen lieten zien. Vanuit onze acro clinic deden de kinderen ook mee en dat maakt het extra speciaal.
Verjaardag: De nieuwste groep van SGC Stiens zijn de freerunners. Een groep die volop in het teken staat voor alle kinderen die willen ontdekken wat ze durven en kunnen, en er is nog plaats in deze groep. Een parcours van springen en eigen ideeën lieten ze zien. Zelfs de pas geleerde backflips wilden ze laten zien!
Kerst: Hier smolt letterlijk iedereen van. Prachtig aangekleed in groene glitter tutu's, een kerstmuts op, rood of groen met wit gestreepte legging en een eigen bijpassende t-shirt.
Recreatie 2 deed het fantastisch! Geheel zelfstandig en zeer goed geoefend, lieten zij hun act op de airtrack zien.
Ook de kerstboom versiering ontbrak niet in hun act.
Oud & Nieuw: De oudste groep meiden van onze recreatie 3 turn afdeling, mochten sluiten in goud en zilver glitter.
Dat deden ze door te starten in de ringen. Van lenigheid hoog in de lucht naar zwaaien en door naar springen met tampoline in combinatie met de airtrack.

Samenwerking met Talant, onze speciale act. Van kort kenninsmaken, een praatje en idee uitwisselen tot een eigen gast optreden. Zo snel ging dat! 5 clienten van Talant lieten samen met hun twee bewegingsagogen Stefan en Fabian, een act zien onder de noemer: Carnaval. Hun sketch filmpje beloofde al heel wat leuks! Zo zaten deze twee bewegingsagogen al heel snel op één lijn met de vier trainers van SGC. Ook hierin zat voorbereiding in communicatie en ook zij moesten aan het werk. Binnen hun organisatie werd er druk gewerkt aan een prachtig houten schatkist met echte goud staven en ook moest er een degelijke kluis gemaakt worden. Ook aan hun verkleedpakken ontbrak niks en was het een compleet plaatje. Als tweede van de tien act's gingen zij van start. De jongens van de toestelcommissie werden er in mee genomen tijdens de act, om de vijf clienten zo goed mogelijk, extra, te begeleiden. Goud werd er gestolen door de drie boeven uit de schatkist, die gauw over een parcours heen moesten om het goud naar de kluis te brengen. Stefan als politie agent samen met twee politie cliënten die dit natuurlijk niet zomaar zonder slag of stoot aan zich voorbij lieten gaan. Al gauw kwam Fabian als Spiderman, ook een verrassing voor de jongste kinderen, die liet zien hoe je goud het beste kunt veiligstellen en kwam alles op zijn pootjes terecht. Voor hun deelname aan ons Spektakel hebben de politie agente en boeven een oorkonde gekregen.

De middag zat er alweer op. Gymnastiekvereniging SGC Stiens is zeer trots en dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen deze dag. De loterij waar mooie prijzen gewonnen kon worden dankzij de sponsoren;
 • Fialia kinderkleding
 • Kaasservice aan huis Tsiis & Sa
 • Waddenherberg The Friezinn
 • Bakker Training Therapie
 • De Echte Bakker Nico & Aeltsje
 • Germeraad Makelaars
 • BV Sport
 • Albert Heijn Stiens
 • Celebrate Good times.

De catering tiptop is geregeld door bestuur en vrijwilligers. Voor de kinderen tijdens het spektakel zelfs een eigen hoek, met genoeg limonade en voorziening. Ze zaten allemaal gezellig en keurig bij elkaar, te genieten van elkaars optreden. De toestellen die in rap tempo werden omgebouwd door de jongens van de toestelcommissie. Zeer speciaal dat ze er waren, want zij hebben deel uitgemaakt van onze SGC heren turnen selectie groep. Ze hebben de kennis en waren weer als vanouds één team. Ook een vriend van één van de oudste turnsters werd opgenomen in de groep en hielp mee. Juf Marga Jacobs was weer even terug op het oude nest en was samen met behulpzame ouders verantwoordelijk voor het klaarzetten van elke groep en het verzorgen van hun wensen.
De techniek en muziek verzorgd door ook een mooie samenwerking tussen een oud turner van de vereniging, die deze opleiding aan het volgen is en de man van juf Esmeralda die hier dagelijks in werkt. Het vertrouwen in elkaar, ook al kennen ze elkaar pas die dag, zag je er niet aan af. De gekleurde lampen maakte het extra gezellig. Voor het schminken van de gezichtjes, versieren van de zaal een ook het opruimen tot een lege zaal waren er vrijwillige ouders die graag kwamen helpen.

Uitslag verloting SGC Gymspektakel 9 april 2022

De uitslag van de verloting is:
82 - 357 - 500 - 354 - 509 - 78 - 508 - 295 - 406 - 299 - 660 - 604 - 503 - 601 - 602 - 221 - 191 - 296 - 263 - 65 en 262.

De volgende prijzen zijn nog niet opgehaald; 296, 601, 354, 78, 299 en 295.

Heeft u nog een winnend lot? Stuur dan een mailtje naar Protected email address en we zorgen dat de prijs bij u komt.

SGC organiseert een oliebollenactie in december

Voor het eerst organiseren wij een oliebollenactie. Doel is om zoveel mogelijk oliebollen te verkopen. De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de aanschaf van een nieuw evenwichtsbalkverbreder, de oude is bijna versleten.

Een verbreder kan gebruikt worden vanaf de peuters tot aan de wedstrijdturn(st)ers.
De verbreder is nuttig voor het balansgevoel, moeilijker oefeningen zijn mogelijk en de turn(st)ers krijgen meer plezier in het uitvoeren van hun oefeningen.

We kunnen niet zoals met de koekactie langs de deuren om te verkopen. We hopen dat iedereen probeert om oliebollen te verkopen bij familie, vrienden en bekenden.

Bestellen kan met het inschrijfformulier in de bijlage onderaan deze pagina, heel graag inleveren voor vrijdag 24 december. De oliebollen kunnen opgehaald worden bij Sporthal It Gryn op 30 december of bij bakkerij Wijnsma op 31 december

Zakje van 6 oliebollen: €5.50
Zakje van 12 oliebollen: €10,-

We hopen op een geslaagde actie en willen alvast iedereen bedanken voor de medewerking.

Met vriendelijke groeten;
Jeugdcommissie SGC Stiens

Bestellijst oliebollen SGC.pdf
Bestellijst oliebollen SGC.xlsx